De Beste Films en Series
Blockbuster Films die iedereen zou moeten zien

Blockbuster Films die iedereen zou moeten zien

Geplaatst door 27-12-2022 18:34 door Rianne Wesselink

Om de zoveel tijd komt er een film uit die iedereen lijkt te kennen. Deze films worden iconisch en zijn bekend bij mensen van heinde en verre. Hier zijn een paar van de blockbusterfilms die iedereen zou moeten zien, ongeacht hun leeftijd of geslacht.

The Godfather (1972) met Marlon Brando en Al Pacino in de hoofdrollen wordt door velen beschouwd als de beste film aller tijden. Het verhaal van de familie Corleone en hun opkomst naar de macht in de maffia is er een voor de eeuwigheid. The Godfather is een klassiek voorbeeld van uitstekende storytelling en cinema, en mag door niemand gemist worden.

Jaws (1975) is een andere film die tot de volksmond is gaan behoren. Deze Steven Spielberg klassieker bracht de angst voor de oceaan naar een heel nieuw niveau. Hoewel de special effects technologie van tegenwoordig de effecten van de film misschien campy doet lijken, is de angst die de film in 1975 bij het publiek teweegbracht in de jaren daarna niet afgenomen.

The Shining (1980) is een andere psychologische horrorklassieker die iedereen zou moeten zien. Met Jack Nicholson in de hoofdrol als de gek geworden schrijver, valt The Shining de geest meer aan dan een schrikreactie ooit zou kunnen. Geregisseerd door Stanley Kubrick en gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King, is The Shining een must-see.

Forrest Gump (1994) met Tom Hanks ten slotte is een epische tranentrekker van een film. Geloof het of niet, deze film won nooit slechts één Oscar. Hij liep weg met 6 Academy Awards, waaronder Best Picture. Mensen van alle leeftijden kunnen genieten van deze klassieker en hij zal je achterlaten met een glimlach op je gezicht.

Ongeacht je leeftijd, geslacht of filmvoorkeur, deze vier films zou iedereen moeten zien. Elke film brengt iets unieks en zal eeuwige herinneringen oproepen. Haal de popcorn tevoorschijn, zet je telefoon uit, en geniet van de show!