De Beste Films en Series
De beste buitenlandse films en series om te streamen

De beste buitenlandse films en series om te streamen

Geplaatst door 24-11-2021 12:23 door Sophie Jacobiatus

In 2020 bieden streamingdiensten een vrijwel eindeloze keuze aan films en televisieprogramma's uit de hele wereld. Van drama's tot documentaires, actiefilms tot komedies, de keuzes voor het streamen van buitenlandse films en series zijn uitgebreid.

Voor wie op zoek is naar een unieke en interessante kijkervaring, kan het streamen van buitenlandse films en series een kans bieden om verschillende culturen, talen en verhalen te verkennen. Of je nu in de stemming bent voor een luchtige romantische komedie, een gruizig misdaaddrama, of iets daartussenin, er is zeker iets dat aan je kijkbehoeften voldoet.

Om je op weg te helpen zijn hier vijf van de beste buitenlandse films en series die momenteel beschikbaar zijn om te streamen:

  1. "Roma" (2018): Dit Academy Award-winnende Mexicaanse drama volgt een jaar uit het leven van een jong meisje dat in een upper-class wijk in Mexico-Stad woont. De film speelt zich af in de jaren zeventig en is geregisseerd door Alfonso Cuarón.

  2. "Fleabag" (2016): Deze Britse komedieserie volgt het leven van een ladylike vrouw terwijl ze probeert te navigeren door haar chaotische leven van liefde, relaties en carrière. Geschreven door en met in de hoofdrol Phoebe Waller-Bridge, is het een hilarische en oprechte verkenning van vrouwelijke geestelijke gezondheid en seksualiteit.

  3. "Parasite" (2019): Geregisseerd door Bong Joon-ho, is Parasite een Zuid-Koreaanse thriller over de poging van een arme familie om te infiltreren in de hogere klasse door een reeks banen aan te nemen. Als de leugens van de familie zich beginnen te ontrafelen, neemt de film een duistere en spannende wending die je niet snel zult vergeten.

  4. "Kingdom" (2019): Dit Zuid-Koreaanse periodedrama volgt het verhaal van een kroonprins die op een zoektocht is om zijn koninkrijk te redden van een mysterieuze zombieplaag.

  5. "The Fauda" (2015): Deze Israëlische dramaserie volgt een undercoveragent in het Israëlisch-Palestijnse conflict in het Midden-Oosten. Het is een aangrijpende show die de complexe kwesties die in de regio spelen niet uit de weg gaat.

Of je nu in de stemming bent voor een klassieke buitenlandse film of een spannende serie, je kunt niet fout gaan met deze geweldige buitenlandse films en series die beschikbaar zijn voor streaming. Van aangrijpend drama tot keiharde komedie, er is voor elk wat wils. Veel plezier met streamen!