De Beste Films en Series
De beste tekenfilms en -series voor kinderen

De beste tekenfilms en -series voor kinderen

Geplaatst door 25-08-2022 20:31 door Rianne Wesselink

Of je nu met je kinderen zit of de kinderen van vrienden vermaakt, animatiefilms bieden je gezin zeker urenlang vermaak. Het kiezen van de beste animatiefilms en series voor kinderen kan lastig zijn, want je wilt er zeker van zijn dat je een evenwicht biedt tussen vermaak en belangrijke leeftijdsgebonden boodschappen. Om het makkelijker te maken, hebben we een aantal van de beste animatiefilms en series uitgezocht waar je kinderen dol op zullen zijn.

Disney en Pixar hebben enkele van de meest memorabele films voor kinderen gemaakt, en dat is niet voor niets. Zowel Coco als Up zijn uitstekende films die belangrijke lessen leren over familieliefde en het opnieuw verbinden met de cultuur. Big Hero 6 laat kinderen de grenzen verkennen tussen superheldenfantasie en sciencefiction. Als je op zoek bent naar iets met wat meer actie, dan bieden Kung Fu Panda en Zootopia genoeg scènes vol actie.

Voor jongere kinderen zouden de Dreamworks films perfect kunnen zijn. De Madagascar-serie is een hit voor kinderen over de hele wereld, met schattige personages die zich een weg banen door allerlei grappige situaties. Shrek is ook een uitstekende serie met zijn geestige humor en vertederende boodschap van acceptatie.

Animatieseries kunnen ook voor plezierig vermaak zorgen. The Simpsons is een klassieker aller tijden, gevuld met hilarische verhaallijnen, terwijl de serie Talespin vaak steunt op lessen over moed, moraal, eerlijkheid en vriendschap. Adventure Time is ook een enorme hit geworden; de serie volgt de avonturen van Finn en Jake en zit vol interessante personages en verhaallijnen.

In de lijst van animatiefilms en -series is er voor alle kinderen wel iets te vinden. Door een beetje onderzoek te doen, zul je zeker de perfecte film of show voor je kleintjes vinden!