De Beste Films en Series
Indie films en series die je moet zien

Indie films en series die je moet zien

Geplaatst door 08-01-2022 10:25 door Rianne Wesselink

Als het gaat om films en series zijn indie producties vaak de meest interessante keuzes. Ze worden meestal geproduceerd met een kleiner budget, maar met een grotere nadruk op creativiteit, waardoor ze perfect zijn voor kijkers die buiten de kaders willen denken. Indie films en series bieden vaak een alternatieve kijk op het leven en de wereld, en verleggen ook grenzen als het gaat om de inhoud.

In tegenstelling tot mainstream releases bieden indiefilms en -series een unieke en vaak onverwachte benadering van verhalen. Provocerend, controversieel en tot nadenken stemmend, bieden deze titels de perfecte gelegenheid om de grenzen op te rekken van wat je op het grote of kleine scherm bekijkt. Van de rauwe emotie van indieromans als 500 Days Of Summer en Begin Again, tot de komedie van Stuck In Love en Garden State, tot de heftige actie van The Raid of Dredd, er is voor elk wat wils.

Voor wie op zoek is naar iets anders als het om tv gaat, zijn enkele van de beste indie-series Crazy Ex-Girlfriend, BoJack Horseman en de recente hit Search Party. Deze series vervagen de grenzen van genres om iets nieuws en spannends te creëren, terwijl ze ook de grenzen van de televisie verleggen.

Als je op zoek bent naar iets anders als het gaat om films en tv, dan zijn indie-titels zeker de manier om te gaan. Met een breed scala aan vertelstijlen en onderwerpen is er voor elke kijker wel iets te genieten en te ontdekken. Dus als je inspiratie nodig hebt om je weekend binge sessie te starten, begin dan met wat het indie genre te bieden heeft.