De Beste Films en Series
Klassieke films en series die iedereen zou moeten zien

Klassieke films en series die iedereen zou moeten zien

Geplaatst door 24-01-2022 17:29 door Sophie Jacobiatus

In een tijd waarin hele streaming bibliotheken binnen handbereik zijn, is het gemakkelijk om klassieke films en tv-series te negeren. Maar hoeveel inhoud er nu ook beschikbaar is, deze klassiekers blijven het landschap van de hedendaagse amusementsindustrie bepalen en het is de moeite waard om te onderzoeken wat hen zo tijdloos en geliefd heeft gemaakt.

Hoewel er geen definitieve lijst is van klassieke films en series die iedereen zou moeten zien, valt niet te ontkennen welke invloed een select aantal heeft gehad. Citizen Kane, de film van Orson Welles uit 1941, wordt algemeen beschouwd als een van de beste films aller tijden, en het is vaak een van de eerste klassieke titels die in je opkomen. Na Kane is ook het romantische komedie-drama All About Eve uit 1950, met Bette Davis in de hoofdrol, een meesterwerk dat nog steeds bestudeerd en bewonderd wordt door filmmakers van nu.

The Apartment uit 1960, geschreven en geregisseerd door Billy Wilder, is een andere invloedrijke klassieker die filmliefhebbers moeten bekijken. Wat televisieprogramma's betreft, is er een overvloed aan klassiekers om uit te kiezen, waaronder I Love Lucy, dat van 1951-1957 werd uitgezonden, en de iconische sciencefictionserie The Twilight Zone. Daarnaast zijn klassieke series van The Sopranos, Seinfeld en Friends slechts enkele van de must-see titels die een pad hebben gebaand voor komedie in de televisie-industrie.

Welke klassieke films en series je ook besluit te onderzoeken, het is ongetwijfeld de moeite waard om eens terug te kijken en te zien hoe bewegingen in het vertellen van verhalen, cinematografie en productie het moderne amusementslandschap hebben gevormd. Met meer dan een eeuw aan invloedrijke films en shows is er voor elk wat wils en deze klassiekers zijn een geweldige manier om te beginnen.