De Beste Films en Series
Ranking van de beste series van 2020

Ranking van de beste series van 2020

Geplaatst door 12-06-2023 15:55 door Ferry Muts

2020 is voor ons allemaal een moeilijk jaar geweest, en soms was het moeilijk om vreugde en troost te vinden. Daarom was een van de beste manieren om daarmee om te gaan de televisie, met een reeks nieuwe en terugkerende series die voor elk wat wils boden. Van drama en komedie tot science fiction en horror, er was geen gebrek aan series om naar te kijken terwijl we de rollercoaster van het jaar dat we net achter de rug hebben doorstaan.

Dus wat waren de beste series van 2020? Nou, het is moeilijk om het te beperken tot slechts een paar, maar hier zijn enkele van de topkandidaten die volgens ons dit jaar erkenning verdienden.

Als het gaat om komedie, zorgde HBO's "Curb Your Enthusiasm" voor veel lachsalvo's in zijn 10e seizoen. De serie volgt hoofdpersoon Larry David terwijl hij verschillende problemen oplost en navigeert door de mensen en benarde situaties van Los Angeles.

Voor drama leverde Netflix's "The Crown" weer een ongelooflijk seizoen af waarin het leven en de regeerperiode van koningin Elizabeth II wordt uitgebeeld. Het verkennen van de menselijke relaties binnen de Koninklijke familie, heeft dit historische drama kijkers geboeid sinds de première in 2016.

Aan de horrorkant wist FX's "American Horror Story" zijn spel weer te verbeteren met het negende seizoen - "1984". Dit slasher-stijl seizoen raakte een snaar bij horrorfans en bracht door de negen afleveringen heen een hommage aan klassieke films uit de jaren tachtig.

Tenslotte werden science-fiction fans getrakteerd op een meeslepend eerste seizoen van Amazon's "Tales from the Loop". Dit drama speelt zich af in een Amerikaans plattelandsstadje in de jaren tachtig, waar vreemde dingen gebeuren bij de ontdekking van een mysterieus ondergronds complex.

Het is voor ons allemaal een uitdagend jaar geweest, maar gelukkig was er in 2020 geen gebrek aan ongelooflijke televisieseries om naar te kijken. Hopelijk heeft deze lijst je geholpen enkele nieuwe favorieten te ontdekken of je liefde voor een oude serie nieuw leven ingeblazen. Dus leun achterover, ontspan, en geniet van de beste series van dit tumultueuze jaar.