De Beste Films en Series
Tranenbrekers: Films die je aan het huilen maken

Tranenbrekers: Films die je aan het huilen maken

Geplaatst door 02-04-2022 15:00 door Sophie Jacobiatus

Als het gaat om filmgenres zijn er maar weinig zo krachtig als de tranentrekker. Dit type film heeft een lange geschiedenis van het blootleggen van onze diepste emoties en het in het reine komen met onszelf. Of je nu een emotioneel persoon bent of niet, deze films hebben de kracht om ons te ontroeren, onze empathie op te roepen en ons kwetsbaar te laten voelen. Terwijl we een steeds groter wordende streaming catalogus van deze tranentrekkers verzamelen, is het de moeite waard op te merken dat sommige effectiever zijn dan andere.

Om de selectie van tranentrekkers te beperken, moet je bedenken waarom ze zo'n effect op ons hebben. Ze raken vaak het verdriet van het leven, de strijd die we allemaal doormaken, of de liefde en verbondenheid die mensen kunnen voelen. Hoewel drama, romantiek en komedie allemaal belangrijke emotionele elementen kunnen bevatten, zijn het de tragische verhalen die het meest effectief aan onze harten trekken.

Voor deze blogpost hebben we vijf tranentrekkende films geselecteerd die zeker tranen zullen ontlokken bij de hardste kijkers. In "Hachi: A Dog's Story" (2009) gaat de liefde van een opvoeder voor een trouwe Akita verder dan zijn eigen leven en de verfilming van dit waargebeurde verhaal is een voorbeeld van hoe mensen zich echt met dieren kunnen verbinden. "Gladiator," (2000) brengt ons door de reis van Maximus in leven en dood, trekt aan de harten van rechtvaardigheid zoekende kijkers en dient als een inspirerend verhaal over opkomen voor wat je gelooft, zelfs in het aangezicht van gevaar. "The Notebook" (2004) zal elke liefdesverhaalfan aan het huilen brengen met zijn algemene zoete boodschap en een realistische weergave van het begrip dat nodig is in elke relatie. "The Pursuit of Happyness" (2006) laat kijkers in diepe gedachten achter met zijn inspirerende verhaal over de ontberingen van een man en zijn vastberadenheid om zijn zoon te redden. Tot slot is "White Oleander" (2002) een coming-of-age portret met een blik op moeder-dochter relaties en op de eigen identiteit.

Deze tranentrekkende films zijn effectief omdat ze ons aan het denken zetten over ons eigen leven, relaties en waarden. Na het zien van een van deze films zul je je zeker geroerd voelen.